26.01.2019
Михайло Ноняк реалізовує соціальний проект «Об’єднані спільною метою»

 

 З нагоди сторіччя проголошення  Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки cамооборонівець, сотник 2-ої сотні Самооборони Майдану Михайло Ноняк, Голова Державної служби України з безпеки на транспорті, виступив з ініціативою об’єднати Україну спільною ідеєю боротьби за легалізацію ринку пасажирських автомобільних перевезень, об’єднані стратегічною ідеєю забезпечити безпеку автомобільних перевезень на наземному транспорті та спільною метою боротьби із перевізниками, які здійснюють пасажирські перевезення поза межами правового поля, усі територіальні органи Укртрансбезпеки реалізовували соціальний проект «Об’єднані спільною метою».

 «Перевізники, які здійснюють нелегальні пасажирські перевезення - це соціальне зло. Перевізнику, не руйнуй країну. Працюй легально» .

     Саме під таким гаслом у ці дні інспектори усіх територіальних органів Укртрансбезпеки проводили роботу із перевізниками, які здійснюють пасажирські перевезення. Під час рейдових перевірок, організованих зустрічей із представниками місцевого бізнесу співробітники територіальних органів Укртрансбезпеки інформували про те, що Державна служба України з безпеки на транспорті в минулому році заклала фундамент для прозорого спілкування з громадянами, запровадивши низку електронних сервісів. Зокрема, електронний кабінет перевізника – це онлайн-сервіс, створений у співпраці Міністерства інфраструктури, Державного агентства з питань електронного урядування та Державної служби України з безпеки на транспорті, а також – за підтримки проекту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах»/TAPAS і Фонду Східна Європа. Він доступний на сайті e-services.dsbt.gov.ua, а також – на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги» і покликаний спростити процедуру спілкування бізнесу з державними органами в процесі ліцензування, усунувши людський чинник на етапі прийняття рішень. Усім вручали буклети з детальною інформацією, як отримати ліцензію онлайн за три дні, не виходячи з дому, не спілкуючись з чиновниками, як повідомити про зміну даних автоперевізника тощо.

     Держава зробила серйозний крок назустріч бізнесу. Тож тепер чекає на крок у відповідь : легалізація ринку пасажирських автомобільних перевезень – процес невідворотний. На сьогодні – це запит суспільства. І це повинні зрозуміти усі учасники ринку пасажирських перевезень.

     Та є ще й інша сторона медалі: зі шкільної лави знаємо, що попит породжує пропозицію. Тому заходи, які впливають на підняття рівня правової свідомості, потрібно проводити не тільки з перевізниками, але з тими, заради кого і завдяки кому цей бізнес існує – з пасажирами.

Михайло Ноняк в рамках соціального проекту зустрівся зі студентами Київського транспортно-економічного коледжу Національного транспортного університету. 

 Акцент робився на молодіжну аудиторію, адже, з одного боку, молоді люди найкраще сприймають нововведення, якщо вони спрямовані на спрощення, оптимізацію уже звиклих процесів та саме вони – «на ти» з гаджетами. А те, що Укртрансбезпека відкрила дані, вже надихнуло розробників програмного забезпечення на створення нових мобільних додатків. Так, у листопаді минулого року розробники анонсували створення додатку OpenDataBot, який дозволяє, встановивши його в одному з месенджерів: Телеграм, Фейсбук-месенджер або Вайбер, сфотографувавши номерний знак транспортного засобу (автобус це чи таксі), або ввівши його вручну, визначити, чи має цей перевізник ліцензію на здійснення пасажирських перевезень. До слова, за трохи більше, ніж два місяці, визначили наявність ліцензій уже більше мільйона разів! Можна перевірити наявність ліцензії і за допомогою електронного кабінету перевізника. Для цього не потрібно авторизовуватись за допомогою електронного цифрового підпису.

     Разом з тим, саме цим молодим людям жити в Україні майбутнього. Тож надзвичайно важливо, щоб з якомога більш раннього віку вони долучались до процесів, які визначають поступ України.

     Чому ми це робимо? Бо це – відновлення довіри громадян до влади і усунення підґрунтя для корупційних проявів. А отже – розвиток бізнесу, поліпшення інвестиційного клімату, зростання економіки, і , як результат – покращення життя кожного з нас.

     Ми  спілкуємося прозоро, взаємодіємо ефективно, працюємо на результат!

 

За матеріалами Укртрансбезпека